Anasayfa » Blog » Kol Saatleri

Kol Saatleri

Kol Saatleri

Bugün, hemen herkesin kolunda görmüş olduğumuz kol saatleri, çok farklı ve uzun bir yolculuk sonucunda, evrim geçirerek bu günlere kadar geldi. İnsanoğlunun varlığından bu yana zamana hükmetme isteği, öncelikle zamanı tanımlamakla başladı. Şimdiye kadar bilinen en eski saat türü MÖ 4000 yıllarında bulunmuştur. Buradan insanlarda ki zamanı tanımlama ve hükmetme isteğini algılayabiliyoruz. İlk defa mısırlılar, güneşin düzenli hareketlerinden yola çıkarak zamanı belirli parçalara bölebilmiştir. Güneş saati denilen bu saat türünde güneşin cisimlerde oluşturduğu gölgelerin yönü ve uzunlukları kullanılırdı.

Güneş saati birçok açıdan yetersiz olduğu için bu zamanla geliştirildi. Birim zamanlarda süre tutmak için kum saatleri icat edildi. Zamanla mekanikleşen zaman bilim ve tekniğin ilerlemesi ile oldukça fazla yok kat etti. Sürekli insanların yanlarında taşıyarak zamanı bilmek istemesi, köstekli cep saatlerini doğurdu. En son cepte olması bile yetmediği için kola takılmaya başlandı.

Günümüzde kol saatleri, sadece zamanı göstermek amacı ile değil, aynı zamanda bir aksesuar olarak da sık kullanılır. İnsanların zamana olan bağlılığının arttığı bir zaman diliminde saatleri yanından ayırmamak ve kolunda taşımak istemeleri anlaşılır bir durumdur. Kol saatleri işleyiş sistemi olarak diğer masa saatlerinden çok da farklı değildir aslında. Tek farkı aynı parça ve çarkların daha küçük olması ve bir kordonunun bulunmasıdır. Buna rağmen, şuan en fazla kullanılan ve en fazla ihtiyaç duyulan araçlardan biridir.
Aşağıda ferrucci saat markasına ait en çok satan saat modellerinden erkek ve bayan olarak bazılarını görebilirsiniz.



Yazı Tarihi : 21.09.2014 11:28:00