Anasayfa » Blog » Saatlerin Güvenliği

Saatlerin Güvenliği

Saatlerin Güvenliği

Eğer birden fazla saatiniz varsa, mutlaka saat koleksiyonunuz da vardır. Peki evinizden ayrılırken veya birkaç günlüğüne (veya haftalığına) evden ayrıldığınız zaman diğer saatlerinizi nereye koyuyorsunuz?

Giymediğiniz bütün saatlerinizin hırsızlığa, yangına veya bu tarz talihsiz olaylara kurban olmaması için size aşağıdaki güvenli depolama seçeneklerini sunmamıza izin verin.

Saat Güvenliği İçin Banka Müşteri Kasası

Bir çok banka müşteri kasası kiralayabilmenize olanak tanıyan bir hizmet sunmaktadır. Cüzzi bir yıllık ücret karşılığında değerli saatlerinizi, mücevherlerinizi veya önemli dökümanlarınızı güvenli bir odada bulunacak olan kasada saklayabilirsiniz. Normalde bu kasalar belirli bir ücret kapsamında sigortalanır(bunu isteyin!). Bu muhtemelen uzun bir yolculuk yapmayı planladığınızda saatlerinizi saklayabileceğiniz en güvenli yerdir. Fakat sürekli saat değiştirmeyi seven biriyseniz, bankaya gidip, güvenli ziyaret sürecinden geçip daha sonra da elinizdekileri kasadakilerle değiştirip durmak sinir bozucu olabilir.

Saatleriniz için Ev Kasası

Bir hırsızlık durumunda saatlerinizin çalınmasını engellemek için evinizde bir kasa bulundurmayı düşünebilirsiniz. Yapı marketlerden evinizde bir yerde saklayabileceğiniz basit, metal bir kasa alabilirsiniz. Elektronik veya mekanik kilit mekanizması olsun, bu kasalar siz onları güvenli bir yerde sakladığınız sürece saatlerinizi güvende tutacaktır. En küçük kasaların hırsızlar tarafından alınıp götürülmeleri kolaydır fakat bu kasaların bir çoğu duvara sabitlenebilir. Bizim bilgimize göre bir hırsızın işini halledip gitmek için ortalama 3 dakikaya ihtiyacı var. En azından onu yavaşlatabilirsiniz.

Tamamen kişiye özel, arabanızla aynı renlere sahip ve içine birkaç tane saat koyabileceğiniz kasa da alabilirsiniz. Stockinger kasaları Alman mühendisliği ile neredeyse hiç de Alman olmayan bir tarzı harmanlayan bu tip kişiye özel kasalar üreten bir firmadır. Çalışma odanızda veya ofisinizde bu kasalar harika görünecek. Oldukça katı güvenlik standartlarına sahip oldukları için de içindekileri hırsızlıktan koruyacak. Bu kasalar çok ağırdır ve bir hırsızın bu kasayı kırması, çok başarılı olduğunu varsaysak bile saatler alacaktır.

Bazı kasalar öyle kaliteli malzemeden yapılıyor ki, bir yangın anında kasanın içindekilerinin tutuşmasını geciktirebiliyor. Dışarı çıkıp eviniz için bir kasa almayı planladığınızda bunları sormayı kesinlikle unutmayın. Çok büyük paralar harcayıp aldığınız ve gözünüz gibi baktığınız saatlerin zarar görmemesi için buna değer.



Yazı Tarihi : 12.09.2014 11:42:00