Anasayfa » Blog » Saat Terimleri: Alarm, Altimetre, Analog Dijital

Saat Terimleri: Alarm, Altimetre, Analog Dijital

Saat Terimleri: Alarm, Altimetre, Analog Dijital

Alarm: Daha önceden belirlenen bir zaman için saatin titreşim ve ses çıkararak sizi uyarmasını sağlayan düzenek

Altimetre: Bu sistem deniz seviyesinden ne kadar yukarıda olduğunuzu ölçer. Hem iniş hem de çıkış zamanında tutulan kayıtlarda, sporcular için çok önemli bir fonksiyondur.

Analog Digital: Zamanı hem dijital yazı ile hem de akrep ve yelkovan kadranları ile gösteren özelliktir.

Analog: Zamanı sadece akrep ve yelkovan kadranları ile gösteren saat türleridir.

Annual Calendar Senelik Takvim: Tarihi detaylı olarak ayın kaçı olduğu, hangi günde olduğunu gösteren ve ayın evrelerini gösterebilen bir saat fonksiyonudur. Bir kere ayarlanmış olduğunda sürekli olarak gösterir ve doğru takip eder.

Aperture Aralık: Bazı saatlerin içerisinde bulunan ve saat ve tarih bilgisi veren küçük bir aralıktır.

Auto Repeart Countdown Timer: otomatik olarak kendisini başa alabilen bir geri sayım sayacı anlamına gelir. Siz durdurana kadar geriye doğru sayar ve bittiğinde baştan başlar.

Automatic Winding Movement: bu saatler otomatik kurmalı mekanizmaya sahip olan saat türleridir. Tıpkı kurmalı mekanik saat gibi işlerler fakat ekstra olarak Rotor adı verilen bir sarkaca sahiptirler. Bu sarkaç saatin arka tarafına monte edilmiştir. Bu sayede siz saati takmış olduğunuz süre boyunca saat kendisini otomatik olarak kurar. Bir kere enerjiyi depoladığında yaklaşık 35-40 saat boyunca kendiliğinden çalışır. Kolunuz hareket ettikçe kendisini kurabilen bu saatlerin pil bitmesi gibi dertleri yoktur.




Yazı Tarihi : 26.11.2014 15:01:00