Anasayfa » Blog » Dünyanın En Pahalı Saatleri

Dünyanın En Pahalı Saatleri

Dünyanın En Pahalı Saatleri

Basit bir dil ile saatlerin sadece bulunmuş olduğumuz zaman dilimini gösteren bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Gün içerisinde hangi zaman parçasında olduğumuzu gösterir bize. Fakat çok uzun yıllardır bir aksesuar olarak gösterişin de en vazgeçilmez sembollerinden biri oldu. Bu nedenle işlevinin çok üzerinde değerlere sahip olan saatler tarih boyunca hayatımızda yer aldı ve almaya da devam ediyor. Peki bir saat en fazla ne kadar pahalı olabilir? Nasıl bir tasarıma sahip olabilir? İşte bu konuyu sizler için araştırdık ve dünyanın en pahalı saatlerini bulduk.

Bu listenin bir numarasında adına Süper Komplike denen bir saat var. Bu saatin değeri tam olarak 11 milyon Dolar değerinde. Şuan dünyanın en pahalı saati olarak rekorlar kitabına girmiş durumda. New York’lu bir banker olan Henry Graves Jr. Tarafından yaptırılan v öze sipariş üzerine üretilen bir saat bu. Bir cep saati olarak tasarlanmış olan bu saatin iki tarafı da kullanılabiliyor ve 24 farklı fonksiyona sahip. Üretimi 1932 yılında yapılan bu saat 1999 yılında 11 Milyon dolara satıldı.

Dünyanın ikinci en pahalı saati 5,63 milyon dolar değerinde. Bu değere sahip olmasına rağmen çok gösterişli olduğu söylenemez. Fakat yapımında tam 23 pırlanta ve 18 kırat altın kullanılmıştır. Saatin iç kısmında klasik bir ray deseni bulunan ve ay ışığı göstergesine sahip olan bu saat dünyanın en pahalı ikinci saati olma özelliğini koruyor.

Caliber 89 adı verilen, dünyanın en pahalı üçüncü saati yine bir cep saati olarak tasarlandı. Değeri ise tam 5 milyon Dolar. Bu saat 1989 yılında üretildi ve aynı saatten tam 5 adet üretildi. Patek Philipp’in 150. Yılı şerefine üretilen bu saatin yine iki farklı yüzü kullanılabiliyor durumda. Bu saatlerin yapılışı tam 9 sene sürdü ve yapımında her saat için ayrı ayrı 18 kırat altın kullanıldı. Bu saatin tam 33 farklı fonksiyonu bulunuyor. Zil sesi, ay ışığı göstergesi, kronometre, takvim bu fonksiyonlardan sadece bazıları. Ağırlğı ise 1.100 gram.

En pahalı dördüncü saat unvanı ise Platin World Time’da. Bu saat ikinci saat gibi yine kol saati. 2002’de satılan bu saatin değeri ise 4 Milyon Dolar. Saatin en önemli özelliği 24 farklı zaman dilimini gösteriyor olması.

Beşinci en pahalı saatin pahalı taşlar veya mücevher kullanımı gibi özellikleri yok. Bu saatin tek özelliği bugüne gelebilmiş tek örnek saat olabilmesi. Bu nedenle bu listede ki yeri oldukça farklı. Tek Düğme Kronometre, denilen bu saat 1928’de üretilmiş. Satışı 2011 yılında açık arttırma ile yapılan bu saatin satıldı değer ise 3,6 milyon dolar.

En pahalı 6. Saat; 1957 yılında üretilmiş olan ve Model 2499 adı ile anılan saattir. Bu saat 2007yılında satıldı ve Christie’s Müzayede Evi’nde açık arttırma ile satıldı. 2,2 Milyon Dolar’a satılan bu saatin özelliği ise aynı saatten sadece 5 tane olması. Bu saatlerin yapımında ise tam 18 kırat altın kullanılmış.

Dünyanın en pahalı 7. saati model 1591 adı verilen bir saat. Bu saat de 2007 yılında Christie’s de satıldı. Bu saat 1944 yılında üretilmiş ve üretiminde çelik kullanılmıştır. Suya karşı aşırı dayanıklıolan bu saatin ay ışığı göstergesi de bulunuyor. Saatin bedeline gelince, 2007 yılında ki açık arttırmada 2,2 milyon Dolar’a satıldı.

En pahalı 8. Saat özel sipariş üzerine üretilmiş olan Pilot Watch, görünüm olarak büyüklüğü ile ün yapmış bir saat. Bu saatin kalınlığı 55 mm. ve yapıldığı malzeme krom-nikel. 1936 yılında üretilmiş olan bu saatin değeri 1,7 milyon dolar.

En pahalı saatler arasında 9. Sıraya denk gelen saat, en güzel Patek Philipp saatlerinden biri. Model olarak Sky Moon Tourbillon Model 5002P olan bu saat, platin bir saat. Oldukça işlevsel olan bu saatin iki tarafı da farklı işlevlere sahip. Günü, ayı ve yılları gösteren bu saat, 43 mm. kalınlığında. Safir cam ve beyaz gümüşten yapılan bu saatin kordonu hakiki timsah derisinden üretilmiş. Saatin bedeli 1,5 milyon Dolar.

9. sırada yer alan saatin bir eşi olarak kabul edebileceğimiz Sky Moon Tourbillon 5002, dünyanın en pahalı saatleri listesinde 10. Sıraya sahip. Üstte açıkladığımız saatten tek farkı sadece platin ve altından yapılmış olmasıdır. 686 parçanın birleştirilmesi ile elde edilen bu saatin kilise çanı gibi bir zil sesi ve ay ışığı göstergesi de bulunuyor. Bu saatin bedeli ise 1,2 milyon Dolar değerinde.

10. sırada yer alan en pahalı saat, Üçlü gün adı verilen bir saat modeli. Bu saat 1950 yılında, tam 349 farklı parçanın birleştirilmesi ile yapılmış durumda. 37 mm.’lik bir kalınlığa sahip olan bu saatin en önemli özelliklerinden biri 30 dakika göstergesinin bulunuyor olmasıdır. Bu saatin bedeli ise 590 bin Dolar değerinde.

5104P modeline sahip olan bu saat, hem önde, hem de arkada safir kristal camlar kullanılmış platin bir saattir ve dünyanın en pahalı 12. Saati olma namını korur. 515 parçalı bir saat olan bu saatin içi altın sarısı. Değeri ise 576 bin Dolar değerinde.

3. sırada ki saat Tourbillon mekanizmasına sahip, kurmalı bir kol saati olan 5101G. Bu saati bir kere kurmuş olduğunuzda 10 gün boyunca bir daha kurmanıza gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. Üstelik 30 metrelik bir su basıncına da dayanıklı olan bu saatin değeri 100 bin Dolar.

Dünyanın en pahalı saatleri arasında ki 14. Sırada bulunan 5726, oldukça şık bir tasarıma ve fonksiyona sahip bir kol saati. Tamamen çelik olan bu saatte gün, ay ve ay ışığı göstergeleri bulunuyor. Ayrıca tam 120 metre derinde ki basınca dayanıklı. Bu gösterge anlamında en yüksek kapasite demek. Üstelik timsah derisinden yapılan kordonu ve safir kristal camı ile bu saatin bedeli 40 bin Dolar.

5. sırada yer alan, en pahalı saat, Calatrava. Bu saat hem beyaz hem de sarı altından yapılmış özel bir tasarıma sahip. Üstelik saatin arkasından bakmış olduğunuz zaman tüm mekanizmayı görebiliyorsunuz. Yani arka tarafı saydamdır. Bu saatin bedeli ise 25,8 bin Dolar.

6. sırada yer alan ve Platin adı ile anılan bu saat henüz satılmadı. Fakat yapılacak olan bir açık arttırma ile satılacak. Saatin ustasının imzasını taşıdığı için de oldukça pahalı bir saat. Satış bedeli tahmini olarak 600 bin ile 800 bin dolar arasında olacak.

7. sırada yer alan saat geçen sene Hong Kong’da yapılan bir açık arttırma ile ortaya çıktı ve hemen bütün dünyanın ilgisini üzerine çekti. Tourbillon sisteme sahip olan bu saatte kurmalı bir mekanizma var. Bu saatin adı “3939 Pembe Altın” . Değeri ise 512,9 bin Dolar.

5971P adlı bir diğer saat ise, üzerinde 36 elmas taşıyor. Bu elmasların toplamı ise 4,37 kırat. Henüz satılmayan bu platin saat alıcı bekliyor ve değeri 190 bin ile 280 bin dolar arasında.



Yazı Tarihi : 24.09.2014 16:17:00