Anasayfa » Blog » Casio Asker Saati

Casio Asker Saati

Casio Asker Saati

Şimdiye kadar ki en klasik saatlerden biri olduğunu söylesek yalan olmaz. Halk arasında Asker saati olarak bilinen Casio F-91W, yıllara meydan okuyor. Son teknoloji telefonların bile şarjları bir gün yetmez iken, bu saatler küçücük pil ile 7 yıldan çok daha fazla dayanabiliyor. Uzun ömürlü, çok hafif, su geçirmez ve darbelere karşı dayanıklı. Nasıl ki İsviçre Ordusu’nun simgesi, İsviçre çakısı ise, Türk Ordusunun Sembolü de bu saat olabilir.

Bu saat 1991 yılında üretilmeye başlandı ve hala üretimine aynı standartta devam ediliyor. Firmanın yapmış olduğu açılamaya göre bu saatle hala yılda 3 milyon satıyor. Bu saatte kullanılan pil CR2016, edinilen bilgilere göre bu saat ve pil, her gün alarm çalacak şekilde ve günde bir defa aydınlatılması kullanılacak şekilde kullanılırsa 7 seneden çok daha fazla kullanılabilir. Zaten bu saati daha önce kullanmış olanlar buna kefil olacaklardır. Ayrıca 30 metre dereceye kadar su geçirmez özelliğini de koruyor. Ayrıca ağırlığı sadece 20 gram.

Bu saatlerde imitasyon olarak yapılan, yani sahte olarak yapılan birçok benzer bulunabilir. Bu nedenle alırken orijinalliğine dikkat etmenizde fayda var. Peki, nasıl anlayacaksınız orijinal olup olmadığını? Bu konuda Casio size bir anahtar bırakmış durumda. Saatin sağ alt tuşuna 3 saniye basılı tutarsanız, orijinal saatlerin ekranında CA51o ibaresi yazacaktır.



Yazı Tarihi : 01.11.2014 14:57:00