Anasayfa » Blog » Saat Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Saat Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Saat Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Saatler şuan için dünya üzerinde en fazla kullanılan aksesuarlardır. Bu hem kadınlar için, hem de erkekler için geçerli bir varsayımdır. Çünkü saatin aksesuar olarak tamamlayıcı bir özelliğinin yanında, zamanı kontrol edebilme ve süre içerisinde hareket etmemizi sağlama fonksiyonları da var. Hatta dahası bir insanın sadece saatine bakarak nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu, nasıl bir tarzı olduğunu anlayabilirsiniz. Gösterişli, sportif, narin, marjinal ve çok daha fazlası.

Peki, bu kadar önemli olan bu aksesuarların uzun ömürlü olabilmesi için ne gibi bakımlar yapılması, nelere dikkat edilmesi gerekir? İster mekanik olsun, ister dijital tüm saatlerdeki en önemli etken darbelere karşı olan yıpranma payıdır. Her saat almış olduğu darbelerden kaynaklı olarak erken bozulabilir ya da deforme olabilir. Bu nedenle ilk olarak bu noktaya dikkat etmelisiniz.

Su geçirmez saatleri, denerken ve kullanırken de oldukça dikkatli davranmak gerekir. Örneğin suyun içinde iken kurma kolunu açmanız, kurma kolu açık iken suya sokmanız, saatin içerisine su kaçmasına neden olabilir. Ayrıca hangi saat olursa olsun musluğun altında ki basınçlı suda her zaman içerisine nem girme ihtimali vardır. Hiçbir saat sonsuza kadar su geçirmez özelliğini koruyamaz, hem zamana hem de fiziksel darbe ve etkilere maruz kalarak bu özelliğini kaybeder. Bu nedenle ter, nem gibi durumlarda her zaman saatlerinizi bir bez ile silmelisiniz.

Daha detaylı bakımlar ve saat iç mekanizma temizliği gibi konularda saatinizi seviyorsanız, sıkıntı yaşamamanız için alanında uzman saatçilere götürmenizi öneririz.



Yazı Tarihi : 30.09.2014 18:50:00